Danes se, bolj kot kadarkoli prej, zavedamo posledic, ki jih prinašajo podnebne spremembe. Na to nas pogosto spomnijo neugodni vremenski pojavi, onesnaženost zraka, ki ga dihamo in svarila okoljevarstvenih organizacij. Vse to krepi zavedanje, da bo brez odločnih ukrepov v prihodnje še slabše, in da moramo že danes poskrbeti za to, da ne bomo prihodnjim generacijam zapustili nerešljivih problemov.

V skrbi za okolje, ki bo primerno za čim bolj zdravo življenje, tudi v Energiji plus sprejemamo različne ukrepe. Že več let z aktivnostmi, kot so energetsko svetovanje na naših prodajnih mestih, sejmih in dogodkih, energija iz obnovljivih virov, javno zasebna partnerstva, ukrepi in nasveti za učinkovito rabo energije, spodbujanje emobilnosti, prispevki na konferencah, mobilna in spletna aplikacija (vsak dan 24 ur na dan in brez papirja), Zlate ure, ponudba elektrarn za samooskrbo in podobno, poskušamo omiliti negativne vplive na okolje in naš planet. Prepričani smo, da lahko vsi, tudi z majhnimi koraki, k reševanju okoljske problematike damo svoj prispevek. Eden izmed njih je nedvomno brezpapirno poslovanje. Prav zato smo v zadnjem obdobju uvedli dodatne možnosti elektronskega poslovanja, na kar smo zelo ponosni. Število uporabnikov mobilne in spletne aplikacije narašča. Smo v fazi preoblikovanja računov, ki jih prejemate in podvojilo se nam je število prejemnikov elektronskih računov. Zato vas ponovno vabimo, da tudi vi pomagate ohraniti okolje in ob tem tem še nekaj prihranite.
 

Zakaj?

Po eni od raziskav iz enega drevesa pridobimo 7000 listov papirja. Če bi vi in vaš prijatelj vsak dan porabila skoraj 10 listov, bi samo za to v enem letu padlo eno drevo. Še to: v zadnjih 40 letih je poraba papirja narasla za 400%.
 

Kako?

Vabimo vas k uporabi naše mobilne ePlus (Mobillna aplikacija ePlus je dostopna na Google Play in App store.) in spletne aplikacije eStoritve (Do spletne aplikacije eStoritve dostopate preko naše spletne strani www.energijaplus.si). Tako boste informacije dobili takoj, sporočilo nam lahko napišete brez uporabe papirja, ni vam treba čakati v vrsti.


Izberite prejemanje računa v elektronski obliki na vaš elektronski naslov. Za to vas bomo nagradili in vam na vsakem elektronsko prejetem računu, za vsako merilno mesto obračunali popust v višini 0,66 EUR. V enem letu boste brez napora prihranili 7,92 EUR, nekaj svojega časa in prispevali k bolj zelenemu okolju.


Ne bi na elektronski naslov? Lahko tudi drugače. Za prejemanje računa v vašo spletno banko ali BizBox, vam bomo vsak mesec za vsako merilno mesto obračunali popust v višini 0,37 EUR, v enem letu boste tako prihranili 4,44 EUR. V kolikor koristite sistem Poštar, bo vaš mesečni prihranek 0,48 EUR na merilno mesto oz. 5,76 EUR letno.


Popusti veljajo za vse, ki imate na računu obračunan PSP (pavšalni strošek poslovanja).
Da ne pozabimo: z veseljem vam namesto več računov za vsako merilno mesto posebej, pošljemo vse v enem dokumentu. Tako bo vaš prihranek še večji, saj boste plačali provizijo za plačilo računa samo enkrat, če ga boste s kartico poravnali na našem prodajnem mestu, pa provizije sploh ne bo.


Za boljši jutri lahko naredimo največ tako, da začnemo sami pri sebi. Če stopimo skupaj, pa bodo učinki večji in hitreje vidni. Če ste za, začnimo takoj!

 

 

 

Sedaj je pravi čas, da izkoristite izjemno ponudbo. Izkoristite 20% nižjo ceno električne energije in zemeljskega plina.

Pohitite – akcija velja za omejeno število kupcev do 31.1.2020.

Od 1. januarja 2020 veljajo nove (nižje) cene omrežnine za energijo in obračunsko moč. Nove cene za gospodinjske odjemalce, predpisane s strani Agencije za energijo so:

  1. Cene omrežnine za energijo:
  • VT: 0,03901 EUR/kWh oz. 0,04759 EUR/kWh z DDV,
  • MT: 0,02999 EUR/kWh (0,03659 EUR/kWh z DDV),
  • ET: 0,03599 EUR/kWh (0,04391 EUR/kWh z DDV).
  1. Cene omrežnine za obračunsko moč:
  • 0,74142 EUR/kW oz. 0,90453 EUR/kW z DDV.

Nove cene bodo upoštevane na računu za mesec januar 2020.

 

 

 

150108992
 
Slovenski turizem raste iz leta v leto, a se številni ponudniki gostinskih in turističnih storitev ubadajo z visokimi stroški, ki dušijo njihovo poslovanje. Tudi zato bo še predvidoma v tem letu gospodarsko ministrstvo prav za njih razpisalo nepovratna sredstva za energetsko sanacijo objektov.
 

Z Energijo plus do sodobnih rešitev za energetsko sanacijo

Poleg nepovratnih sredstev za investicijo bodo tako gostinski in turistični ponudniki v naslednjih letih lahko pomembno razbremenjeni stroškov elektrike in drugih energentov, kar bo pozitivno vplivalo na njihovo poslovanje in razvoj. Pri tem pa jim pomoč ponuja tudi podjetje Energija plus, ki poleg zagotavljanja sodobnih rešitev za energetsko sanacijo nudi tudi nasvete za pridobitev teh namenskih nepovratnih sredstev.

Energija plus: od strokovnega ogleda do najboljših energetskih rešitev

Ker v podjetju veliko dajo na družbeno in okoljsko odgovornost, so se odločili, da zainteresiranim ponudnikom gostinskih in turističnih storitev ponudijo tudi pomoč pri pridobivanju nepovratnih sredstev za energetsko sanacijo, ki bodo razpisana predvidoma do konca letošnjega leta. Zainteresirana podjetja se lahko oglasijo na tel. številko 02/ 22 00 668, kjer bodo dobila več informacij o pogojih za pridobitev sredstev, hkrati pa jim bo podjetje ponudilo strokovni ogled njihovega objekta ter predlagalo najboljše rešitve, s katerimi bodo lahko kandidirali na razpisu.

Ministrstvo želi z nepovratnimi sredstvi pomagati gostinskim in turističnim ponudnikom pri trajnostnem razvoju ter podpreti prenove objektov za zagotavljanje večje energetske učinkovitosti. Podjetja bodo tako lahko prenovila sisteme ogrevanja in tople vode, investirala v sončne kolektorje ali toplotne črpalke, prenovila izolacijo in fasado ter nabavila energetsko bolj učinkovita okna ter razsvetljavo in naredila vrsto drugih korakov, ki prispevajo k nižji porabi energije in snovi. Za večino teh ukrepov lahko poskrbi Energija plus, za preostale posege pa vam bodo lahko svetovali, kako jih vključiti v celovito prijavo na razpis.
 
Načrtovan razpis za energetsko sanacijo je izjemna priložnost za lokalna podjetja na področju gostinstva in turizma, saj bodo to edina nepovratna sredstva za investicije v gostinske in turistične objekte, ki bodo na voljo to zimo. Sredstva bo mogoče investirati tako v že delujoče objekte, kot tudi v degradirane objekte z gostinsko in turistično namembnostjo. Poleg tega bodo po izvedbi investicije nižji stroški omogočili boljše poslovanje in razvoj, hkrati pa bodo lahko svoj produkt nadgradili in tržili kot del trajnostnega turizma, kar postaja vse bolj pomemben marketinški element zaradi večje okoljske ozaveščenosti javnosti.
 
 436844950
Ko se vprašamo: »Kaj pa lahko storimo, da bi ublažil negativne vplive podnebnih sprememb in globalnega segrevanja?«, mnogokrat ne najdemo pravega odgovora. Množica majhnih korakov na področju učinkovite rabe energije lahko ogromno prispeva k ublažitvi posledic podnebnih sprememb in globalnega segrevanja. V Energiji plus se tega zavedamo in prav zato aktivno pomagamo pri izvedbi tovrstnih ukrepov. Prepričani smo, da lahko le s skupno akcijo dosežemo ambiciozne cilje, ki smo si jih postavili.
 
Bojan Horvat, direktor
 
 

Vabljeni na dan odprtih vrat in otvoritev nove polnilne postaje na Veselovi ulici 10 v Mariboru.

Preverili boste lahko nove modele električnih vozil, brezplačno preizkusili vožnjo z e-kolesom in e-skirojem, sodelovali v nagradni igri za praktične nagrade.

Več informacij lahko najdete na: Dan odprtih vrat e-mobilnost

Vaša Energija plus

 

 

Na vrh