ICF 2016 slo energija plus smal

 

Prehod na LED pomeni več kot 80% prihranek energije

Z menjavo vseh žarnic v gospodinjstvu lahko v povprečju znižate račun za porabljeno električno energijo za 7 %. Poraba LED sijalk je kar 6 – 8 x manjša od porabe žarnic na žarilno nitko in navadnih varčnih sijalk (CFL).

Manjša poraba elektrike z uporabo LED sijalk

PRIHRANITE DO 45 € LETNO Z MENJAVO VSEH ŽARNIC V GOSPODINJSTVU:


*Za primerjavo med različnimi tipi sijalk kliknite na sliko.

Kvaliteta svetlobe, različni koti svetilnosti in vrhunski prikaz barv

LED sijalke ponujajo širšo izbiro različnih kotov svetilnosti in barv svetlobe kot ostala svetila. Pri nas lahko izbirate med ožjim (38°) ali širšim (300°) kotom svetilnosti. Indeks prikaza barv (CRI) naših LED sijalk je višji od 80, zato so barve naravne in blizu sončni svetlobi (s CRI indeksom 100).

Daljša življenjska doba - do 30 let

Navedena življenjska doba je hkrati tudi pokazatelj kvalitete vgrajenega napajalnika. Slabši napajalnik namreč pomeni večje število popolnih odpovedi sijalke.

Lumen

Enota svetlobnega toka, s katerim opisujemo zaznano moč svetlobe. Več lumnov pomeni več oddane svetlobe.

Barvna temperatura

Merimo jo v stopinjah kelvina (K). Glede na barvo svetlobe LED sijalke razvrščamo v 3 skupine: topla bela barva, hladno bela barva, hladna dnevna svetloba. Pri nas lahko izbirate med 2700 K ali 3000 K barvne svetlobe.

Moč [W]

Pove nam koliko energije potrebuje sijalka za svoje delovanje.

Svetloba takoj ob vklopu

LED sijalke začnejo oddajati s polno svetilnostjo takoj ob vklopu. Hitrost vklopa je <0,5 sec.

Trpežnost

LED sijalke so odporne na tresljaje in temperaturo ter niso občutljive na vlago.

Garancija

LED sijalke Energije plus imajo garancijo 2 leti od datuma nakupa.

Prijazne okoljuPri nakupu LED sijalk upoštevajte:

Kot svetilnosti

Kot svetilnosti je pomembna lastnost sijalke, ki jo najdete zapisano na embalaži. Podatek nam pove kot s katerim sijalka sveti na površino. Pri izbiri primerne LED sijalke vas naj ne zavede nizka cena - najprej preverite kakšen kot svetilosti je primeren za vaše potrebe (dekoracija, osvetljevanje določenih delov sobe, osvetlitev celotnega prostora itd.)

Razmerje svetilnost - kot svetilnosti - življenjska doba

  • Nekatere LED sijalke so varčne, vendar ne svetijo dovolj.
  • LED sijalka ima lahko dobro svetilnost, vendar sveti samo v eno smer (E27, <270°) ali pa ima preveč razpršeno svetlobo (GU10/MR16 >120°).
  • LED sijalke lahko imajo tudi optimalno svetilnost in kot svetilnosti (<270), nimajo pa dolge življenjske dobe (<25.000 ur) in garancije.

Izdelek je na voljo na vseh prodajnih mestih Energije plus.

Za odgovore na vsa vprašanja in svetovanje se obrnite na brezplačno telefonsko številko 080 21 15, pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Na vrh