Bliža se poletje, ko boste ponovno zagnali vaše klimatske naprave. Priporočljivo je, da pripravite klimatsko napravo na novo sezono, saj boste tako privarčevali z energijo, podaljšali njeno življenjsko dobo in poskrbeli, da bo naprava delovala učinkoviteje.

Čiščenje ali zamenjava filtrov

Pred novo sezono je potrebno čiščenje ali zamenjava zračnih filtrov. Umazani filtri otežujejo delovanje klimatske naprave, zmanjšujejo njeno učinkovitost in povečujejo porabo energije. Filtri bi morali biti očiščeni ali zamenjani vsaj enkrat na sezono ali pogosteje, če imate doma hišne ljubljenčke ali če je v vašem okolju veliko prahu.

Preverjanje in čiščenje zunanjih in notranjih enot

Pred zagonom je pomembno temeljito očistiti zunanje in notranje enote. Odstranite morebitne liste, smeti ali umazanijo, ki so se nabrali okoli zunanje enote. Notranje filtre lahko očistite z vodo ali jih po potrebi zamenjate. To bo izboljšalo učinkovitost naprave in kakovost zraka v prostoru.

Preverjanje hladilnega sredstva

Nivo hladilnega sredstva je treba redno preverjati. Nezadostna količina hladilnega sredstva lahko zmanjša učinkovitost hlajenja in poveča porabo energije. Za to opravilo je običajno potrebno poklicati serviserja.

Čiščenje odvodnih cevi

Zaradi zamašenih ali umazanih odvodnih cevi lahko pride do puščanja vode in poškodb na napravi. Preverite in očistite cevi, da zagotovite neoviran odvod kondenzata.

Preverjanje termostata

Da bi zagotovili pravilno merjenje temperature, preverite delovanje termostata.

Zagon in preizkus

Na koncu opravite vizualni pregled naprave in jo zaženite, da vidite, ali vse deluje pravilno. Poslušajte morebitne nenavadne zvoke in preverite, ali klima učinkovito hladi prostor.

Letni servis

Priporočljivo je, da klimatsko napravo enkrat letno pregleda serviser, ki lahko odkrije morebitne težave, ki jih morda ne bi opazili sami in zagotovi, da naprava deluje brezhibno.

S pravilnim vzdrževanjem boste svojo klimatsko napravo ohranili v optimalnem stanju. Še pomembnejše pa je zavedanje, da lahko z izbiro učinkovite klimatske naprave, pravilnim vzdrževanjem in optimizacijo uporabe znatno zmanjšate okoljski odtis.

Preverite ponudbo vrhunskih klimatskih naprav Gree po ugodni ceni, pokličite 080 21 15 ali obiščite eno od prodajnih mest Energije plus.

Kupci Energije plus lahko izkoristite možnost plačila na do 12 obrokov.

Si želite več nasvetov neposredno v vaš poštni nabiralnik?